Sju frågor i rötmånadstid – testa vad du kan om hur du håller maten fräsch - Livsmedelsverket

Sju frågor i rötmånadstid – testa vad du kan om hur du håller maten fräsch

Här kan du testa dina kunskaper om hur man bäst hanterar och förvarar mat - oavsett om det är rötmånad eller inte.

1.

1. Var trivs bakterier bäst?



2.

2. Vad ska man göra om man vill spara mat som blivit över utan att riskera att den blir dålig?



3.

3. Varför kan matvaror bli dåliga under rötmånaden?



4.

4. Kan jag äta mat som passerat bäst före-dagen?



5.

5. Vilket av följande är inte ett gott hygienråd?



6.

6. Vem sätter ”bäst före-dag” och ”sista förbrukningsdag” på olika matvaror?



7.

7. Om en bit hårdost fått en mögelfläck, vad bör du göra?